Privire de ansamblu

Zilele trecute, producătorul nipon a anunțat noua generație de SUV, și anume modelul NX, care vine cu o schimbare radicală de design. Modelul 2022 este cu totul nou, având o notă mai agresivă comparativ cu predecesorul, datorită noului design al grilei, al farurilor LED, dar și al parbrizului.

Motorizări și performanțe Lexus NX 2022

Pe teritoriul european se zvonește că Lexus NX 2022 va veni echipat numai cu motor cu propulsie hibridă. Modelul NX250h va veni echipat cu un motor pe benzină de 2.5L, cuplat la un motor electric, care este capabil să se încarce regenerativ. Împreună produc 242CP și poate fi legat atât de o tracțiune față, cât și de o tracțiune integrală.

În schimb, modelul de top NX450h+ vine echipat cu același motor de 2.5L pe benzină împrumutat de pe Toyota RAV4 care este cuplat la un motor electric, de tip plug-in. De această dată, puterea maximă crește la 306CP, iar autonomia bateriei este de aproximativ 69KM, cu o durată de încărcare de 5 ore jumătate, la priză.

Încărcare la priză

Interior și Infotainment Lexus NX 2022

O zonă schimbată radical la noul model NX este interiorul. Lexus îl numește „Tazuna Cockpit”, al cărui scop principal este orientarea către șofer, în timp ce pasagerii au parte de mai mult spațiu. Astfel, atât panoul de control, cât și sistemul de infotainment sunt îndreptate către șofer.

De asemenea, la interior se află un sistem de infotainment complet nou. Tradiționalul trackpad folosit de Lexus în decursul anilor este acum înlocuit de un ecran gigantic, cu o diagonală de 14 Inch, touchscreen. Ca o noutate, acesta integrează sistemul de climatizare și oferă suport Apple Carplay și Android Auto. Sistemul de navigație a fost și el modernizat, astfel că utilizează servicii cloud pentru afișarea informațiilor din trafic, ]n timp real.

Noul aspect al interiorului

Lexus NX 2022 – Sisteme de siguranță

Vedere de sus

Pe orice model NX, clienții vor primi pachetul de siguranță „Safety Sistem+” de la Lexus. Acesta include cruise control adaptiv, frânare de urgență, sistem de menținere al benzii și ca o noutate, mașina vine cu un sistem electronic de deschidere al ușilor.

Prețuri Lexus NX 2022

Vedere din lateral

Ca și în anii precedenți, prețul de bază al noului model NX este așteptat să pornească de la ușor peste 41.000 Euro. Deocamdată nu sunt existente informații oficiale legate de acest aspect.

Pentru mai multe informații, accesați site-ul oficial Lexus.