Cu toții ne dorim să avem un smartphone care să fie capabil să proceseze, fără rateuri, task-urile la care le supunem zi de zi, la un preț de achiziție nu foarte mare. Dacă te afli în căutarea unui astfel de dispozitiv, am o veste bună.
Majoritatea producătorilor de smartphone-uri au adoptat strategia de a vinde device-uri care să împrumute specificațiile unui flagship, dar la un preț mai mic. Apple, Samsung sau Google au deja astfel de dispozitive, demonstrând de-a lungul timpului că utilizatorii pot alege dintr-o gamă mult mai largă de modele, în comparație cu anii precedenți.
În cadrul acestui articol veți găsi un top al smartphone-urilor mid-range, care pot satisface atât partea de performanțe, cât și cea a prețului.

Apple iPhone SE (Generația a doua)

Cel mai ieftin dispozitiv iOS – începând cu 2200 RON (64 GB)

Iphone SE 2020 (numit și iPhone SE Generația a doua) este de departe cea mai bună alegere pentru utilizatorii care își doresc un dispozitiv iOS nou nouț și care să se descurce cu brio în treburile de zi cu zi.
Faptul că modelul este deja pe piață de un an de zile nu ar trebui să descurajeze pe nimeni, deoarece este un dispozitiv încă foarte capabil.
iPhone SE 2020 împarte aceleași componente cu iPhone 8, înafară de procesor. Acest lucru înseamnă că același ecran LCD de 4,7 inch care s-a lansat odată cu iPhone 6, în anul 2014 se regăsește și pe cea de a doua generație de iPhone SE, în 2020, fapt ce poate reprezenta un minus pentru cei care caută un design mai modern, la standardele lui 2021. Dispune totuși de certificare IP67 împotriva apei și a prafului, ceea ce înseamnă că poate fi luat la duș fără probleme.
Însă, ceea ce oferă în schimb este puterea de procesare, având la bord chip-ul A13 Bionic de pe iPhone 11 / 11 Pro, care este cu doar un an mai vechi decât ultimul răcnet (A14 Bionic de pe iPhone 12/ 12 Pro), ceea ce înseamnă că este încă unul dintre cele mai puternice procesoare puse vreodată pe un smartphone, dar mai ales în această zonă de preț. De menționat faptul că acest dispozitiv va primi update-uri încă trei ani de acum încolo deoarece, spre deosebire de producătorii de telefoane Android, Apple oferă suport pentru 4 sau chiar 5 ani device-urilor sale, ceea ce înseamnă că și peste câțiva ani, iPhone SE 2020 va fi la fel de snappy.
La capitolul baterie, aceasta oferă o autonomie bună, însă nu este cea mai bună din clasa sa. Cu o capacitate de 1821 MAH, ar trebui să ofere o zi de utilizare. Totodată, există și posibilitatea încărcării wireless, care este o caracteristică bonus în această zonă de preț.
La capitolul camere, senzorul principal de 12MP poate filma până la rezoluție 4K 60FPS și dispune și de modul portret, iar camera selfie de 7MP poate filma Full HD.
În concluzie, a doua generație de iPhone SE poate fi o alternativă puternică la dispozitivele Android și chiar o alegere mai bună, datorită longevității suportului software, a puterii de procesare, precum și datorită ecosistemului în care poate fi integrat.
iPhone SE 2020 poate fi achiziționat de aici, aici, aici.

 

 

Samsung Galaxy A52 5G

Cel mai bun dispozitiv Samsung de buget – începând cu 2000 RON (256 GB)

Your Content Goes Here