Apple Watch SE este unul dintre cele două smartwatch-uri lansate de către gigantul Apple în toamna anului 2020, împreună cu flagship-ul Watch Series 6 și are ca scop principal atragerea utilizatorilor care nu au mai deținut un astfel de device, grație prețului avantajos și a performanțelor promise.

Din punctul de vedere al design-ului, acesta dispune de un ecran curbat și mai rotund față de precedentele generații, poate fi achiziționat în două mărimi (42mm și 44mm), dar și în trei culori (Gri Stelar, Argintiu sau Auriu).

În ceea ce privește performanțele, SE este alimentat de procesorul Apple S5 de pe generația a 5a, aceasta fiind principala diferențiere de fratele său mai puternic, Series 6, care conține cel mai nou procesor de la Apple, și anume Apple S6. Însă acesta nu este un dezavantaj, deoarece Apple S5 este încă un procesor potent, care va fi în stare să mențină ceasul în următorii ani actualizat la ultimele versiuni ale WatchOS. Totodată, dispune de o memorie de stocare de 32GB, la pachet cu 1GB RAM. Watch SE poate fi achiziționat și în varianta Cellular, caracteristică care permite utilizarea ceasului în mod independent, fără nevoia conectivității cu iPhone-ul.

Având toate aceste informații, am decis achiziționarea unui astfel de watch – am găsit oportunitatea perfectă, mai ales că trecusem înapoi pe iPhone și nu am deținut vreodată Watch-ul.

 

Primul contact cu Apple Watch SE 

Apple Watch Box

Experiența de unboxing nu are concurență! În stilul caracteristic Apple, totul este aranjat astfel încât să existe o senzație plăcută și în același timp, unică!

Initialization Process

Procesul de setup nu este deloc complicat – tot ceea ce trebuie să faci este să pornești ceasul și să îl poziționezi lângă un dispozitiv iPhone – acum, privește magia! După aproximativ 5-10 minute îți vei putea utiliza noul Apple Watch!

Iar acum, urmează cea mai importantă întrebare : Ce știe să facă ?

Și ca să răspund la această întrebare, voi spune în felul următor : știe să facă multe!

Pe lângă afișarea orei și a datei, acest wearable este capabil să măsoare pulsul, să îți amintească să te mai dezmorțești atunci când lucrezi la birou și petreci mult timp pe scaun, să detecteze automat, cu ajutorul microfonului, când te speli pe mâini și pornește un timer de 20s și cel mai important : este un companion perfect atunci când practici sport!

Funcționalități 

Concluzie

După cele aproximativ două luni de utilizare, pot spune că este de departe un gadget foarte util atunci când nu ai telefonul în permanență cu tine sau atunci când ai nevoie să afli rapid informații.

Consider că pentru un utilizator care nu a mai deținut un wearable, dar are un iPhone, acest Apple Watch poate fi cea mai bună alegere din prisma prețului și a faptului că va putea fi folosit la fel de bine și în anii următori. Mai jos, am enumerat atât lucrurile care îmi plac, cât și lucrurile care m-au deranjat într-un fel sau altul.

Apple Watch SE poate fi achiziționat de aici, aici, aici sau de aici.

Pros

  • Ecran de înaltă rezoluție, luminos chiar și în lumina soarelui

  • Experiență de utilizare fluidă, toate aplicațiile se deschid fără întârzieri

  • Sunt existente foarte multe activități sportive pe care Apple Watch SE le poate monitoriza – există posibilitatea chiar să se adauge și alte sporturi

  • O multitudine de fețe de ceas ! Acestea pot fi configurate atât direct de pe ceas, cât și din aplicația Watch

  • Conexiune foarte bună cu telefonul – aici se poate vedea cât de armonios pot fi legate dispozitivele din ecosistemul Apple

  • Monitorizarea pulsului este precisă și poate fi activată și în timpul somnului

  • Posibilitatea de customizare al ceasului după bunul plac – sunt existente modele și culori de brățări care să acopere dorințele fiecărui utilizator

Cons

  • Autonomia bateriei – comparativ cu rivalii, timpul de utilizare al unui Apple Watch nu este atât de longeviv (cel mai mult m-a ținut 2 zile fără sa îl bag la încărcat)

  • Lipsa unei tastaturi! Uneori devine enervant să desenezi literele, iar dacă te și afli în grabă, vei realiza că poți inventa cuvinte noi